Україна і світ

Північний потік непридатний для використання після диверсії – уряд Німеччини

В уряді Німеччині вважають, що пошкодження ниток газопроводу Північний потік-2 унеможливлюють його експлуатацію.

– Вельми ймовірно, що акт диверсії з потужними вибухами мав негативні наслідки для обох ниток, тому їхнє технічне використання наразі вже неможливе, – йдеться у відповіді федерального уряду на офіційний запит заступника голови фракції правої партії Альтернатива для Німеччини (АдН) Лайфа-Еріка Голма.

В уряді також зазначили, що газопровід в жодному разі не може бути запущений, оскільки він так і не отримав необхідної сертифікації.

На думку Голма, після диверсії правляча коаліція у складі Соціал-демократичної партії Німеччини (СДПН), партії Зелених та Вільної демократичної партії (ВДП) сподівається, що питання постачання через Північний потік-2 відпало.

Як відомо, 27 вересня на російських трубопроводах Північний потік-1 та Північний потік-2 у Балтійському морі сталася аварія. Було зафіксовано чотири витоки газу.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

При цьому поблизу газопроводів Nord Stream сейсмологи зафіксували два підводні вибухи незадовго до аварії. Як наголосили в НАТО, виток газу на гілках Північних потоків стався внаслідок диверсії.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-10-27 21:29:45

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин