Україна і світ

Північні потоки Росії потрібні лише для того, щоб постачати в Європу проблеми – Зеленський

Росія знову вдається до енергетичного шантажу, коли паралельно з цим йде шантаж атомний.

Про це заявив президент Володимир Зеленський під час вечірнього звернення 19 серпня.

Він розповів, що наразі українські дипломати, партнери та представники з ООН і МАГАТЕ опрацьовують конкретні деталі місії, яка має бути відправлена на Запорізьку атомну станцію.

– З цієї місії може початися відновлення повної безпеки на ЗАЕС і в Енергодарі. І я вдячний усім, хто приєднався до цієї роботи і ініціативи, – сказав він.

Президент наголосив, що якщо російський шантаж радіацією продовжиться, то це літо може увійти в історію різних європейських країн як одне з найбільш трагічних за весь час.

– Жодною інструкцією на жодній атомній станції світу не передбачений порядок дій на той випадок, якщо якась держава-терорист перетворює АЕС на мішень, – сказав Володимир Зеленський.

Він окремо звернув увагу і на інший аспект російського шантажу в галузі енергетики, а саме – на призупинення газопостачання до ФРН.

– Знову обмежується постачання газу в Німеччину через перший Північний потік і знову звучать абсурдні заяви про те, що нібито можна щось компенсувати через Північний потік – 2. Ці “потоки” потрібні Росії виключно для того, щоб постачати у Європу проблеми, а не допомагати комусь там із газом. Зараз це абсолютно очевидно, – сказав президент.

Український лідер додав, що стабільність на європейському світовому ринку напряму залежить від знаходження на цьому ринку російської держави: що довше вона там присутня, то довше не буде стабільності.


Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Президент закликав всі країни Європи підготувати свої енергетичні системи для існування взагалі без будь-якого постачання енергоносіїв із Росії. Таким чином, вважає президент, європейські держави зможуть спокійно переживати будь-яке літо.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-08-20 02:45:34

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин