Україна і світ

Південний напрямок має стратегічне значення для режиму путіна

Олексій Громов. Фото: Дмитро Юрченко / АрміяInform

Наші війська поліпшили тактичне положення під час ведення штурмових дій у районі Благодатного Херсонської області

Про це заявив під час брифінгу в Military Media Center заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу ЗС України бригадний генерал Олексій Громов.

— Для режиму путіна південний напрям, а це Херсон, Запоріжжя та Миколаїв — має стратегічне значення з точки зору як збереження сухопутного коридору до Криму, водозабезпечення півострова та створення майбутнього плацдарму для захоплення Миколаївської, Одеської областей і позбавлення України статусу морської держави, а також прокладення так званого сухопутного коридору до «Придністров’я», — повідомив Олексій Громов.

Він зазначив, що на запорізькому напрямку противник веде активну оборону та здійснює систематичний вогневий вплив на підрозділи сил оборони України, застосовуючи весь спектр озброєння: завдає авіаційних та ракетних ударів у районах різних населених пунктів та по цивільній інфраструктурі, зокрема в Запоріжжі та Дніпрі.

— Дані розвитки свідчать, що завдання номер один для зс рф — утримати фронт та зупинити український наступ на херсонському напрямку, — повідомив представник Генштабу ЗС України.

Він зазначив, що таке завдання ворог планує вирішити насамперед за рахунок першої хвилі часткової мобілізації та шляхом збільшення кількості угруповань зс росії на правобережжі річки Дніпро.

— На сьогодні для стримування просування підрозділів наших військ в південнобузькому операційному районі противник зосередив до 45 батальйонних тактичних груп, які прискорюють заходи фортифікаційного обладнання оборонних рубежів, — сказав Олексій Громов. — При цьому противник постійно намагається відновити переправи через річку Дніпро, чим забезпечити всебічну підтримку своїх військ.

Натомість, за словами Олексія Громова, підрозділи ЗС України продовжують завдавати вогневого ураження по скупченнях особового складу, озброєння, військової техніки противника й у районах зосередження та на позиціях.

— Знищуються переправи, триває знищення складів з боєприпасами та ПММ, тримаються під вогневим контролем шляхи логістичного забезпечення противника, — повідомив заступник начальника Головного оперативного управління ГШ ЗСУ.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Також він зазначив, що під час ведення штурмових дій у районі Благодатного Херсонської області нашими військами покращене тактичне положення.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2022-10-20 16:22:10