Україна і світ

Південна Корея вирвала перемогу у Португалії та вийшла у плей-оф ЧС

Національні збірні Португалії та Південної Кореї вийшли до плей-оф чемпіонату світу з футболу у Катарі.

У заключному третьому турі групового етапу корейці обіграли підопічних Фернанду Сантуша з рахунком 2:1, а Уругвай попри перемогу над Ганою (2:0) завершив виступи на турнірі.

Південна Корея – Португалія – 2:1

Зустріч команд відбулася на стадіоні Ед’юкейшн Сіті в Ель-Раяні. Португальці відкрили рахунок у матчі вже на п’ятій хвилині після точного удару Рікарду Орти.

Корейці відновили паритет у зустрічі у середині першого тайму зусиллями Кім Ен Гвона.

Але, щоб вийти у плей-оф корейцям необхідна була перемога, і капітан команди це розумів. У компенсований час Сон Хин Мін протягнув м’яча через половину поля, відпасував у штрафний, де Хван Хі Чхан відправив м’яча у сітку воріт португальців.

Гана – Уругвай – 0:2

В іншому матчі квартету Н, що відбувся на стадіоні Ель-Джануб в Ель-Вакрі, уругвайці взяли гору над командою Гани.

На 20-й хвилині матчу Гана отримала право на пенальті, але уругвайський голкіпер Серхіо Рочет впорався з ударом Андре Аю. Через п’ять хвилин Джорджіан Де Арраскаета вивів уругвайців уперед. А на 32-й хвилині той же Де Арраскаета, оформив дубль, коли замкнув пас від Луїса Суареса.

Попри перемогу в останньому матчі, для команди Уругваю цього забракло для виходу з групи. Як і Південна Корея вони набрали чотири очки, але поступилися воїнам Теджу за додатковими показниками. Також завершила виступи на турнірі збірна Гани (3). Команда Португалії, яка виграла квартет Н, набрала шість очок.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

В 1/8 фіналу португальці зустрінуться з командою, яка посяде другу сходинку у квартеті G, а корейці з лідером цієї групи.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-12-02 21:52:43

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин