Україна і світ

Південь України звільняється зі складними боями – Ганна Маляр

Ілюстративне фото

Про це заступник Міністра оборони України Ганна Маляр сказала у ефірі телемарафону «Єдині новини».

– На Півдні наші війська продовжують виконувати наступальні дії і звільняти наші території. Це дуже важливо. динаміка різного рівня буває. Бувають такі дні, що нам здається, що навіть немає новин. Але, насправді, ідуть запеклі бої, щоб ви розуміли. Тому що здається, що нібито росіяни так легко щось там здали. Це – не так. Південь звільняється з боями і просування доволі складне відбувається. Що стосується Сходу, так само, – сказала Ганна Маляр.

Вона прокоментувала запитання ведучих стосовно стабілізаційних заходів у Херсоні, адже, за їхніми словами , деякі експерти повідомляють, що лишилося приблизно чотири тисячі російських військових та колаборантів на правому березі Дніпра. Та скільки триватиме так звана «зачистка», з огляду на ці цифри і розмір території?

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

– Це дуже важливе питання. Тому, що людям здається, що звільнення міста – це зайшли, поставили прапор і все. А насправді, звільнення наших територій більшою мірою, ніж іншим, -це ті стабілізаційні заходи, про які ви говорите. Вони іноді тривають тижнями. Це залежить від того, наскільки встигли і що там зробити колаборанти і окупанти.  Перше, що потрібно буде зробити, це розмінування. Убезпечити територію. І саме тому ми звертаємося до людей і зокрема до журналістів, які хочуть дуже оперативно повідомляти інформацію, що без дозволу командувача, який є на місці, не варто нікуди рухатися. Тим більше поперед військових. Тому, що це дуже небезпечно для життя. Стабілізаційні заходи вкрай важливі. Зокрема, у роботі з колаборантами і окупантами задіяні наші правоохоронні органи.  Треба сказати, що нам відомі всі прізвища людей, які пішли на співпрацю з ворогом. І з кожним з цих людей буде проводитись, відповідно до закону, робота. Це перша частина стабілізаціних заходів. І що стосується окупантів, щодо них відкриваються у наскримінальні провадження. Ми стоїмо на позиціях притягнення до відповідальності всіх,  кого можна буде притягнути фізично. І не забувайте, що це –  наш обмінний фонд. Це теж вкрай важливо, – сказала Ганна Маляр.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2022-11-11 20:32:26