Пісні гречаники: рецепт з картоплею та печерицями

Пісні гречаники є універсальною стравою, яку можна подавати як самостійно, так і в поєднанні з іншими стравами у Великий піст 2025. Крім того, вони добре поєднуються з різними овочами, грибами та спеціями, що робить їх варіативними для кулінарних експериментів.
Їх можна приготувати на основі свіжоприготованої каші, так і із залишками від вчорашнього обіду чи вечері. Для кращого смаку гречаники зазвичай готують з окремою овочевою засмажкою.
Рецепт пісних гречаників економний. Готуються ці котлетки просто, а виходять дуже смачні та апетитні.
Гречаники пісні: як готувати
Якщо у вас є улюблені спеції, без сумнівів додавайте їх. З гречкою гарно поєднуються такі спеції, як базилік, кріп, паприка, коріандр, орегано та петрушка.
Інгредієнти:
- гречка варена – 3 склянки
- картопля варена – 2 шт.
- печериці свіжі – 200 г
- цибуля – 2 шт.
- часник – 1-2 зубки
- сіль, мелений чорний перець – до смаку
- олія – для смаження
- мелені сухарі, гречане чи пшеничне борошно – для панірування
Пісні гречаники: рецепт покроково
- Цибулю чистимо. Одну цибулину разом із часником натираємо на тертці, а другу – нарізаємо кубиками та смажимо на олії до приємного золотавого кольору.
- Варену картоплю чистимо та натираємо на тертці разом із печерицями.
- У миску викладаємо гречку та інші підготовлені інгредієнти. Солимо, перчимо та гарно перемішуємо.
- Тепер за допомогою товкачки для картоплі отриману масу гарно товчемо.
- Руки змочуємо у холодній воді та формуємо гречаники.
- Потім їх необхідно обваляти у панірувальних сухарях або борошні.
- Гречаники смажимо на олії з обох боків по 4 хвилини.
- Викладаємо їх на паперовий рушник, щоб прибрати зайву олію.
Пісні гречаники готові. Їх можна подати з пісним майонезом на аквафабі. Смачного!
Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.
Джерело ФАКТИ. ICTV
2025-02-28 15:25:00