Україна і світ

Пісне меню на Новий рік 2025: рецепти закуски, основної страви та десерту


Деякі українці суворо дотримуються Різдвяного посту. Через це вони не зможуть потішити себе на свята низкою страв, але вихід є – можна заздалегідь продумати пісне меню на Новий рік 2025.

Факти ICTV зібрали рецепти страв, які можуть приготувати люди, що постуватимуть у цей період.

Пісна закуска на Новий рік 2025: галета з капустою

Інгредієнти

  • 300 г борошна
  • 1 ч. л. солі (без гірки)
  • 2 ч. л. розпушувача (без гірки)
  • 160 г окропу
  • 100 г олії
  • половина середньої капустини
  • 1 морквина
  • 1 цибулина
  • пучок кропу
  • сіль
  • перець

Приготування

  1. У тарілці з’єднати борошно, сіль і розпушувач. Вимішати. Потім влити окріп і олію, замісити тісто. Загорнути його у плівку і залишити на 20 хвилин.
  2. Капусту нашинкувати, цибулю нарізати кубиком, моркву натерти на грубій тертці. Овочі протушкувати до готовності на сковорідці, наприкінці посолити, поперчити і додати зелень кропу, охолодити.
  3. Тісто розкатати та викласти зверху начинку. Розрівняти, сформувати галету. За бажанням посипати кунжутом.
  4. Випікати за температури 180°С 45-50 хвилин.

Пісна основна страва на Новий рік 2025: картопляний салат

Інгредієнти

  • картопля — 6 шт.
  • свіжий огірок — 3 шт.
  • капуста білокачанна — половинка
  • ріпчаста цибуля — 1 шт.
  • лимонний сік — 3 ст. л.;
  • часник — 2 зубчики
  • оливкова олія, чорний мелений перець, сіль, свіжа зелень — до смаку

Приготування

  1. Відварити картоплю, охолодити та нарізати кубиками.
  2. Вимиті огірки нарізати соломкою, капусту нашаткувати.
  3. Приготувати в окремому посуді соус: змішати сіку лимона, оливкову олію і часник.
  4. Змішати картоплю,огірок та капусту, додати сіль, перець, зелень, заправити соусом, ще раз добре перемішати на подавати на стіл.

Пісна основна страва на Новий рік 2025: салат з оселедцем

Інгредієнти

  • 200 г оселедця
  • 400 г печериць
  • 1 цибулина
  • 200 г консервованого горошку
  • 1 огірок
  • майонез (можна замінити хумусом)
  • 1 ч. л. гірчиці

Приготування

  1. Гриби нарізати досить великими шматочками, підсмажити, щоб вся рідина випарувалась. Влити трішки олії, додати нарізану кубиком цибулю, підсмажити до готовності. Наприкінці посолити і поперчити, охолодити.
  2. Оселедець, огірок нарізати кубиками.
  3. У тарілці з’єднати всі продукти, додати соуси, вимішати.
  4. Викласти салат за допомогою кільця на тарілку, прикрасити за бажанням.

Пісний десерт на Новий рік 2025: печиво з халвою

Інгредієнти

  • 150 г халви
  • 100 г борошна
  • 50 г цукру
  • дрібка солі
  • 1,5 ч. л. розпушувача
  • 3-4 ст. л. води

Приготування

  1. Халву змолоти у блендері або за допомогою міксера. Додати борошно, розпушувач, сіль, цукор, вимішати.
  2. Додати воду і замісити тісто, воно буде трішки липнути до рук. У такому разі додавати борошно, але небагато.
  3. Сформувати кульки, трішки менші, ніж грецький горіх, викласти на пергамент.
  4. Випікати за температури 180 градусів 25 хвилин. Перевіряти, щоб печиво добре пропеклось.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Доповнити стіл можна салатами з овочів та фруктами.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-11-20 16:05:00