Україна і світ

Після вторгнення в Україну шпигунська мережа РФ в Європі послабшала вдвічі – глава MI6

Росія втратила здатність шпигувати в Європі “наполовину” після висилки понад 400 співробітників російської розвідки з міст Європи та арешту кількох шпигунів, які працюють під глибоким прикриттям та видають себе за цивільних осіб.

Про це заявив глава британської служби зовнішньої розвідки Річард Мур в інтерв’ю журналістам на безпековому форумі в Аспені, якого цитує CNN.

Він заявив, що після вторгнення Росії в Україну в лютому цього року європейські країни вислали “понад 400 співробітників російської розвідки, які діють під дипломатичним прикриттям” серед країн-членів НАТО.

– І ми вважаємо, що у Великій Британії це, ймовірно, наполовину скоротило їх можливості вести свій бізнес зі шпигунства на користь Росії в Європі, – сказав Річард Мур.

За його словами, в останні місяці також було викрито і заарештовано кілька “нелегалів”, або російських шпигунів, які діють під глибоким прикриттям і маскуються під звичайних цивільних осіб.

Відповідаючи на запитання про те, чи зробила війна в Україні Росію “багатим на мішень середовищем” для вербування потенційних агентів Великобританією та її союзниками, Мур сказав, що “ми сподіваємося”, що росіяни, які працюють у розвідці та дипломатичних службах, “замисляться над тим, що вони спостерігають в Україні”, і вирішать “завдати удару у відповідь по системі”, як це зробили багато хто під час Празької весни 1968 року.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

При цьому він додав, що їх “двері завжди відчинені”.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-07-22 02:10:30

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин