Україна і світ

Після вибухів у Криму: командувача Чорноморського флоту РФ Осипова зняли з посади

Після вибуху в тимчасово окупованому Криму на російському аеродромі Саки в Росії звільнили командувача Чорноморського флоту РФ Ігоря Осипова.

Про це повідомив радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко, посилаючись на російські Telegram-канали. Також про це заявив журналіст Юрій Бутусов з посиланням на російські джерела.

Він зазначив, що на авіабазі Саки дислокувалася головна ударна сила ЧФ – 43 морський штурмовий авіаполк. Але знищення літаків, ймовірно, внаслідок підриву двох складів із боєприпасами, може вказувати на розгром полку.

Також журналіст нагадав, що Ігор Осипов залишався на посаді навіть після знищення українськими військами крейсера Москва – флагмана Чорноморського флоту Росії. Але після вибухів у Новофедорівці на аеродромі Саки адмірал втратив посаду.

Антон Геращенко пише, що Осипова на посаді замінить віце-адмірал Віктор Соколов.

Водночас радник міністра оборони України Олексій Копитько у своєму Facebook написав, що Ігора Осипова можна назвати рекордсменом.

Він втратив перший російський флагман з часів Російсько-японської війни 1904-1905 років, а також найбільше російської/радянської авіації з часів Другої світової війни.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Міноборони РФ

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-08-12 13:22:52

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин