Україна і світ

Після вибухів на аеродромі у Криму потужності морської авіації РФ впали – британська розвідка

У результаті вибухів на території військового аеродрому Саки Росія втратила щонайменше вісім бойових літаків, хоча сам аеродром залишився придатним для використання.

Про це повідомила розвідка Міноборони Великої Британії 12 серпня.

– Майже напевно внаслідок вибухів було знищено або серйозно пошкоджено щонайменше п’ять винищувачів-бомбардувальників Су-24 та три багатоцільових винищувачі Су-30, – зазначили вони.

Центральний район розосередження зазнав серйозних ушкоджень, але аеродром, ймовірно, залишається придатним до експлуатації.

У розвідці вважають, що втрата восьми бойових літаків становить незначну частку від загального парку літаків, доступних Росії для ведення війни, але в основному Саки використовувалися як база для авіації Чорноморського флоту Росії.

Там додали, що потужності морської авіації флоту РФ зараз значно знижені. Цей інцидент, ймовірно, змусить російську армію переглянути своє сприйняття загрози. Крим, очевидно, розглядався як безпечний тил.


Експерти уточнили, що початкова причина вибухів на Сакському військовому аеродромі досі не відома. Але великі грибоподібні хмари, зафіксовані на відео очевидців, можуть свідчити про детонацію чотирьох незакритих складів боєприпасів.

Нагадаємо, що 9 серпня в тимчасово окупованому Криму пролунали кілька вибухів на військовому аеродромі Саки у Новофедорівці.

Українська сторона заперечує своє причастя до вибухів.

Журналісти видання The Washington Post з посиланням на українського чиновника повідомляли, що вибухи в Криму — це робота українського спецназу.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: GirkinGirkin

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-08-12 13:24:21

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин