Львівський портал

Після скандалу з постачальником у ЗСУ неякісних тушківок розірвали угоду

Державний оператор тилу, що є закупівельною агенцією Міністерства оборони, розірвало угоду з «Трейд Граніт Інвест» і заборонило підприємству рік брати участь у тендерах після постачання військовим неякісних тушківок. Про це Львівському порталу повідомили у ДОТ.

Річну заборону на участь цієї фірми у тендерах Держоператора тилу можуть переглянути, якщо «Трейд Граніт Інвест» підтвердить доброчесність та спроможність належно виконувати договірні зобов’язання.

«Причиною стало використання анульованого протоколу випробувань на консерви свинини тушкованої під час постачання військовим на Донецькому напрямку. За результатами детального вивчення виявленого порушення було встановлено, що постачальник декілька разів здійснив відвантаження продукції з недійсними якісними документами. Це ставить під сумнів в тому числі безпосередньо якість і самої продукції. Станом на сьогодні зразки цієї партії були відправлені на повторне лабораторне дослідження», – вказано у повідомленні.

Крім того, агенція Міноборони тепер збільшила усім постачальникам штрафи за аналогічні порушення з 20% до 100% від вартості продукції.

Держоператор тилу додає, що з 28 жовтня бійців на Донецькому напрямку фронту забезпечуватимуть їжею постачальники зі сусідніх областей.

Про те, що військові на Донецькому напрямку, отримують неякісні м’ясні консерви вперше повідомило видання NGL media 7 жовтня. Після розголосу у Міноборони відреагували на інцидент і запевнили, що проведуть розслідування.

Журналісти кажуть, що частину двомільярдної угоди, розрахованої до кінця 2024 року, «Трейд Граніт Інвест» уже виконав і отримав 525 млн грн. Також ця компанія привезе продукти у військові частини, розташовані у Львівській області – відповідна угода розрахована на понад 600 млн грн.

Загалом за рік співпраці з Міноборони компанія «Трейд Граніт Інвест» отримала замовлень на постачання продуктів більше ніж на 8 млрд грн.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: NGL media

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-10-16 20:22:06