Україна і світ

Пиріжки з горохом у духовці: найкраще тісто та начинка


Пиріжки з горохом у духовці – це завжди смачно та практично! Цей варіант особливо підійде для тих, хто любить поєднання простої начинки та ніжного пухкого тіста.

Окрім цього, ми також поділимося кількома секретами, які зроблять пиріжки з горохом в духовці ідеальними.

Секрети смачних пиріжків із горохом

  • Начинка. Горохова начинка – це класика, яка завжди актуальна. Але можна урізноманітнити її, додавши: смажену моркву чи печериці, дрібно нарізану зелень петрушки, кропу чи зелену цибулю.
  • Щоб зробити смак горохової начинки цікавішим, використовуйте спеції, які найкраще підходять до гороху: кумин, паприку, сушений часник та цибулю.

Обов’язково скуштуйте начинку перед формуванням пиріжків, щоб упевнитися, що смаки ідеально збалансовані.

Пиріжки з горохом у духовці: рецепт

Якщо хочете зробити тісто більш корисним, замініть частину пшеничного борошна (наприклад, 100-150 г із 500 г) на цільнозернове.

Для тіста:

  • 500 г борошна
  • 250 мл теплого молока чи води
  • 1,5 ч. л. сухих дріжджів
  • 3 ст. л. олії
  • 1 ч. л. солі (повна)
  • 1,5 ст. л. цукру

Для начинки:

  • 2 склянки гороху
  • 1 цибулина,
  • 2 ст. л. олії
  • сіль, спеції – до смаку
  • 1 яйце чи 2 жовтки – для змащування пиріжків

Пиріжки з горохом у духовці: рецепт покроково

  1. Для тіста у мисці змішайте тепле молоко чи воду, олію, сіль, цукор і сухі дріжджі.
  2. Поступово введіть борошно (бажано просіяне) та замісіть м’яке еластичне тісто.
  3. Накрийте миску рушником і поставте у тепле місце (наприклад, у вимкнену розігріту до 50 градусів духовку на 50 хвилин, щоб тісто підійшло.
  4. Коли тісто підійде, розкачайте його на присипаному борошном столі та виріжте склянкою кружальця.
  5. На кожне кружальце тіста викладіть ложку начинки та сформуйте пиріжок.
  6. Викладіть пиріжки на змащене олією деко швом до низу та залиште на 20 хвилин, щоб тісто ще трохи підійшло.
  7. Потім змастіть пиріжки збитий яйцем чи жовтком і випікайте у духовці за 180 градусів близько 20-30 хвилин. Смачного!

Горох на пиріжки: рецепт

  1. Замочіть горох заздалегідь (на 6 годин чи на ніч). Якщо немає часу – просто варіть його довше.
  2. Відваріть горох до м’якості (40 хвилин для замоченого, до 1,5 години для не замоченого). Якщо не замочений горох треба швидше зварити, додайте дрібку харчової соди чи 1 ч. л. олії.
  3. Розімніть готовий горох товкачиком або подрібніть блендером.
  4. Почищену та нарізану кубиками цибулину обсмажте до напівготовності на олії.
  5. Додайте цибулю до гороху, посоліть, поперчіть та гарно перемішайте.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-12-16 14:05:00