Україна і світ
Пиріжки з горохом у духовці: найкраще тісто та начинка
Пиріжки з горохом у духовці – це завжди смачно та практично! Цей варіант особливо підійде для тих, хто любить поєднання простої начинки та ніжного пухкого тіста.
Окрім цього, ми також поділимося кількома секретами, які зроблять пиріжки з горохом в духовці ідеальними.
Секрети смачних пиріжків із горохом
- Начинка. Горохова начинка – це класика, яка завжди актуальна. Але можна урізноманітнити її, додавши: смажену моркву чи печериці, дрібно нарізану зелень петрушки, кропу чи зелену цибулю.
- Щоб зробити смак горохової начинки цікавішим, використовуйте спеції, які найкраще підходять до гороху: кумин, паприку, сушений часник та цибулю.
Обов’язково скуштуйте начинку перед формуванням пиріжків, щоб упевнитися, що смаки ідеально збалансовані.
Пиріжки з горохом у духовці: рецепт
Якщо хочете зробити тісто більш корисним, замініть частину пшеничного борошна (наприклад, 100-150 г із 500 г) на цільнозернове.
Для тіста:
- 500 г борошна
- 250 мл теплого молока чи води
- 1,5 ч. л. сухих дріжджів
- 3 ст. л. олії
- 1 ч. л. солі (повна)
- 1,5 ст. л. цукру
Для начинки:
- 2 склянки гороху
- 1 цибулина,
- 2 ст. л. олії
- сіль, спеції – до смаку
- 1 яйце чи 2 жовтки – для змащування пиріжків
Пиріжки з горохом у духовці: рецепт покроково
- Для тіста у мисці змішайте тепле молоко чи воду, олію, сіль, цукор і сухі дріжджі.
- Поступово введіть борошно (бажано просіяне) та замісіть м’яке еластичне тісто.
- Накрийте миску рушником і поставте у тепле місце (наприклад, у вимкнену розігріту до 50 градусів духовку на 50 хвилин, щоб тісто підійшло.
- Коли тісто підійде, розкачайте його на присипаному борошном столі та виріжте склянкою кружальця.
- На кожне кружальце тіста викладіть ложку начинки та сформуйте пиріжок.
- Викладіть пиріжки на змащене олією деко швом до низу та залиште на 20 хвилин, щоб тісто ще трохи підійшло.
- Потім змастіть пиріжки збитий яйцем чи жовтком і випікайте у духовці за 180 градусів близько 20-30 хвилин. Смачного!
Горох на пиріжки: рецепт
- Замочіть горох заздалегідь (на 6 годин чи на ніч). Якщо немає часу – просто варіть його довше.
- Відваріть горох до м’якості (40 хвилин для замоченого, до 1,5 години для не замоченого). Якщо не замочений горох треба швидше зварити, додайте дрібку харчової соди чи 1 ч. л. олії.
- Розімніть готовий горох товкачиком або подрібніть блендером.
- Почищену та нарізану кубиками цибулину обсмажте до напівготовності на олії.
- Додайте цибулю до гороху, посоліть, поперчіть та гарно перемішайте.
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram
Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.
Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-12-16 14:05:00