Львівський портал

Пінгвіни «досліджували» українського полярника в Антарктиці

В Антарктиці пінгвіни часто проявляють цікавість до людей. Побачивши українського полярника, вони з інтересом почали його «досліджувати». Про це Львівському порталу повідомили у Національному антарктичному науковому центрі України.

Там зазначили, що в Антарктиці людям не можна наближатися до тварин, але навпаки це правило не працює.

«Особливо це стосується найчисленніших сусідів наших полярників – субантарктичних пінгвінів. Здебільшого вони не бояться людей і часом самі виявляють до них цікавість. Тож якщо присісти на камінчику десь поруч з океаном і поринути в думки, то можна незчутися, як поруч з’явиться чимало пінгвінів», – додали у НАНЦ.

На відео видно, як зграя чорно-білих птахів рушила в бік озонометриста 29-ї Української антарктичної експедиції Сергія Якущенка і стала зацікавлено роздивлятися його. Це сталося на мисі Пінгвін-Пойнт острова Галіндез.

«Інколи ж пінгвіни навіть намагаються спробувати на дзьоб елементи одягу чи екіпірування полярника. Наприклад, посмикати за шнурки на черевиках», – наголосили у відомстві.

Крім того, деякі пінгвіни гніздують досить близько до станції, а часом навіть використовують для цього її споруди. Завдяки цьому українські полярники можуть спостерігати за птахами прямо з вікон «Вернадського».

Також у науковому центрі нагадали, що у середині жовтня полярники нарахували на Галіндезі понад 3,5 тисячі пінгвінів. Переважно це субантарктичні пінгвіни, але серед них є дві пари «адельок».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: ілюстративне, Pixabay/Pexels

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-10-28 15:40:06