Україна і світ

Підтримка України США не зміниться після виборів, оскільки є двопартійною – Пелосі

Спікер Палати представників США Ненсі Пелосі підтвердила відданість своєї країни Україні у боротьбі з російською агресією та наголосила, що підтримка Української держави є двопартійною і триватиме після виборів.

Про це повідомляє CNN.

Пелосі зазначила, що Іран робить велику помилку, надаючи допомогу росіянам, а також додала, що підтримка України продовжуватиметься, навіть якщо республіканці отримають Палату представників після Проміжних виборів у листопаді.

– Підтримка України є двопартійною, двопалатною, тобто у Палаті представників та в Сенаті, і вона розпочинається у Білому домі з нашого президента, – сказала Пелосі на двосторонній пресконференції з прем’єр-міністром Хорватії Андрієм Пленковичем за підсумками Першого парламентського саміту Кримська платформа.

– Хтось зробив заяву: “Ми не даємо Україні карт-бланш”. Ми ніколи не давали карт-бланшу Україні. Таким чином, висновок, який можна зробити з цього, полягає в тому, що ми не надаватимемо їм допомоги, це неправда. І те, що було виставлено карт-бланш, це неправда. Це дуже чесні відносини в ім’я демократії та свободи у всьому світі, – заявила Пелосі.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Зазначимо, що минулого тижня президент США Джо Байден заявив, що його непокоїть майбутнє американської допомоги Україні, якщо Республіканська партія переможе у Палаті представників.

– Вони сказали, що якщо вони виграють, то навряд чи фінансуватимуть – допомагатимуть – продовжуватимуть фінансувати Україну, українську війну проти росіян, – сказав Байден на зборі коштів у Філадельфії у п’ятницю, згідно з преспулом. – Ці хлопці не розуміють. Це набагато більше за Україну – це Східна Європа. Це НАТО. Це реальні, серйозні наслідки. Вони не розуміють американську зовнішню політику.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-10-24 23:57:35

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин