Україна і світ

Підробіток під час війни: які вакансії є актуальними та що робити без досвіду

Під час війни для багатьох українців актуальною стала тема підробітку, оскільки кожна четверта компанія скоротила зарплати своїм працівникам на 25-50%.

Керівниця експертно-аналітичного центру кадрового порталу GRC. UA Руслана Березівська в ефірі телемарафону зазначила, що зараз популярним є підробіток на сезонно-польових роботах по збору врожаю, а також у сфері готельно-ресторанного бізнесу.

– Підробіток у HoReCa, тобто кафе, ресторани, готелі в курортних зонах України. І підробіток у ритейлі, його теж досить багато, це пересувні точки продажу – овочі, фрукти, морозиво. Незважаючи на те, що курортний сезон в Україні впав, у нас є дуже багато зон і комплексів відпочинку на Заході України. Є різні вакансії – адміністратори залів, готелів, посудомийники, садівники, – розповіла Березівська.


Українці, які хочуть поєднувати підробіток з основною діяльністю, можуть працювати віддалено. Зокрема, на ринку праці є вакансії для копірайтерів, а також для проектної роботи у маркетингу та IT-індустрії.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Крім цього, Руслана Березівська назвала п’ять основних варіантів роботи, які підійдуть для тих, хто не має досвіду. Зараз багато роботодавців здійснюють повний комплекс навчальних дій для підготовки співробітників.

– Це сфера продажу, менеджери з продажу і по роботі з клієнтами в офіс. Є варіанти роботи для працівників транспорту і логістики. Робітничий і адміністративний персонал досить багато пропонує вакансій для людей без досвіду. І також, як не дивно, у банках є варіанти підробітку касирами або менеджерами з продажу кредитів, – розповіла Руслана.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-07-10 22:13:45

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин