Україна і світ

Підрив Каховської ГЕС: цей теракт росія готувала довго — ГУР

Андрій Юсов. Фото: Дмитро Юрченко / АрміяInform

Причетність російської федерації до підриву Каховської ГЕС беззаперечно доводить ціла низка публічної інформації.

Про це розповів Андрій Юсов, повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

«Навіть якщо ми подивимося на хронологію реакцій пропагандистів, «офіційних осіб» рашистського режиму щодо сьогоднішніх подій, то там видно: спочатку нічого не відбувається, потім відбувається, але частково, а потім — винна Україна, але вони, окупанти, дуже тішаться, що острови, на яких нібито базувалися наші захисники, затоплено», — сказав Андрій Юсов.

Представник ГУР МО України також акцентував увагу на хаотичність реакцій російської пропаганди на підрив Каховської ГЕС та наголосив, що, зважаючи на інженерні особливості споруди, ні в кого, крім росіян, не було фізичної можливості та засобів, аби здійснити такий масштабний підрив.

«Україна інформувала публічно, а також і партнерів іншими каналами про те, що готується мінування і можливий підрив. Це не спонтанний акт, це теракт, який готувався (росіянами) дуже довго», — заявив Андрій Юсов.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

За словами представника воєнної розвідки України, Сили безпеки та оборони держави готувались до різних варіантів поведінки російських терористів, зокрема й до ймовірності підриву Каховської ГЕС.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2023-06-07 11:43:58

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин