Україна і світ

Підрив Каховської дамби лише на два тижні сповільнить контрнаступ ЗСУ – Буданов

Очільник Головного управління розвідки (ГУР) Кирило Буданов заявив, що підрив окупантами Каховської дамби ненадовго сповільнить контрнаступ ЗСУ, але Північнокримський канал і Запорізька атомна електростанція не зможуть функціонувати внаслідок розливу води.

Про це Кирило Буданов розповів в інтерв’ю Українській правді.

За його словами, наразі греблю частково замінували. А ось чи дійсно окупанти наважаться підірвати дамбу, оцінити дуже важко.

– Скажу так: підрив цієї дамби точно спричинить екологічне лихо, це факт. Просто є інші аспекти. Перше: навіщо це робити – що вони втратять і що отримають? І друге: можна частково підірвати дамбу, а можна повністю. Так от, щоб підірвати її повністю, такі роботи не проведені, – зауважив начальник ГУР Міноборони.

Кирило Буданов заявив, що для повного підриву дамби Каховської ГЕС потрібні десятки тонн вибухівки, закладеної у правильні місця.

– Не можна КамАЗ десь поруч поставити, це нічого не дасть, – сказав Буданов.

На думку очільника ГУР, зруйнувавши дамбу повністю російські загарбники повністю затоплять лівобережжя Херсонщини.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Крім того, зупиниться постачання води до Криму, допоки не відбудуємо дамбу, а це буде нереально зробити.

– І найцікавіше – вони знищать існування Запорізької атомної електростанції, тому що цей об’єкт нерозривно з нею (дамбою та водопостачанням – Ред.) пов’язаний. Ну, і звичайно, вони ускладнять нам просування на певний проміжок часу. І це, до речі, не дуже уже й великий проміжок часу, десь близько двох тижнів буде, – наголосив Кирило Буданов.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-10-24 16:35:52

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин