Львівський портал

Підпалили авто ЗСУ та релейну шафу: ще п’ятьох агентів РФ затримали на Київщині та Одещині

Правоохоронці викрили та затримали ще п’ятьох підпалювачів, які на замовлення РФ підпалювали авто Сил оборони та об’єкти «Укрзалізниці» на Київщині та в Одесі. Про це повідомили у пресслужбі Служби безпеки України.  

Затримані діяли на замовлення російських спецслужб і були завербовані через Телеграм-канали, де шукали «легких грошей». Утім, обіцяних коштів вони так і не дочекалися.  

Так, на Київщині правоохоронці затримали двох поплічників РФ, які підпалили релейну шафу «Укрзалізниці». Один з них – рецидивіст з Луганщини, який раніше відбував покарання за наркоторгівлю та хуліганство. До підривної діяльності на користь країни-агресора він залучив 16-річного спільника – студента технічного училища.  

У подальшому вони готувалися продовжити серію підпалів на залізничних об`єктах, щоб порушити логістику Сил оборони. 

Крім того, в Одесі «по гарячих слідах» затримані троє місцевих жителів, які підпалили військовий мікроавтобус та сигнальне обладнання на залізничній колії в районі обласного центру. Правоохоронці затримали їх під час підготовки до вчинення наступного підпалу. 

Наразі їм усім повідомили про підозру за ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 15, ч. 2 ст. 113 ККУ (диверсія, вчинена за попередньою змовою групою осіб в умовах воєнного стану).  

Окрім того підпалювачам додатково кваліфіковані злочинні дії за ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 114-1 ККУ (перешкоджання законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань в особливий період, вчинене за попередньою змовою групою осіб). Їм загрожує довічне ув’язнення з конфіскацією майна.  

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook. 

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-10-10 13:30:00