Україна і світ

Підняли прапор України: ЗСУ вибили окупантів з Куп’янська

Збройні сили України, схоже, вибили російських окупантів з міста Куп’янськ у Харківській області.

Про це, зокрема, повідомила радниця голови Харківської облради Наталія Попова.

– Куп’янськ – це Україна. Слава ЗСУ! – написала вона і прикріпила фото українських захисників, ймовірно, на тлі якоїсь адміністративної будівлі в місті.

Зазначається, що це воїни 92 окремої механізованої бригади імені кошового отамана Івана Сірка.

У мережі поширюють ще одне фото, на якому українські військові з бойовим прапором 1-го механізованого батальйону 92 ОМБр стоять на даху однієї з будівель, ймовірно у Куп’янську, а в них за спиною можна помітити національний прапор України.

Судячи зі знімків, у місті підняті українські стяги, водночас російські триколори зняті.

Інформацію про звільнення Куп’янська розповсюдила і пресслужба Верховної Ради України, посилаючись на віцеспікерку Олену Кондратюк.

Таке ж фото українських воїнів, зроблене, імовірно, в Куп’янську, опублікував у Twitter-акаунті спікер МЗС України Олег Ніколенко. Однак про звільнення міста він не написав, а закликав західних партнерів продовжувати надавати Україні зброю.

– Українські війська просуваються на сході України, звільняючи нові міста та села. Їхня мужність у поєднанні з військовою підтримкою Заходу приносить дивовижні результати. Вкрай важливо продовжувати надсилати зброю в Україну. Перемогти Росію на полі бою – означає здобути мир в Україні, – наголосив Ніколенко.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Варто зазначити, що від Генерального штабу ЗСУ чи інших відомств наразі немає офіційного підтвердження про звільнення Куп’янська від російських військ.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-09-10 16:00:11