Україна і світ

Під егідою Фонду Вадима Столара відбувся турнір з футболу серед дитячих команд Київщини

Благодійний фонд Вадима Столара організував турнір з футболу серед дитячих команд Київської області. Про це йдеться на сайті Фонду.

Футбольне свято відбулося у суботу, 24 вересня, у с. Велика Димерка Броварського району. В турнірі взяли участь чотири команди: “Каскад” (м. Бровари), “Колос” (с. Велика Димерка), команда с. Гоголів та команда з дітей ВПО, яку за ініціативи Фонду Вадима Столара підготували професійні тренери.

Турнір відбувся за круговою системою. Загалом було проведено шість матчів по 20 хвилин кожен. Переможцем стала команда господарів поля – “Колос”. Проте кожен гравець отримав спеціальну відзнаку на згадку про цю подію.

img 7180

Фото: турнір з футболу серед дитячих команд Київщини / Фонд Вадима Столара

– Цей турнір є одним з низки соціальних проєктів Благодійного фонду Вадима Столара, які ми реалізуємо для підтримки морального духу українців і дітей зокрема у цей важкий для всіх нас період. Даючи старт ідеї футбольного свята, ми мали кілька мотивів. По-перше, це – психологічна реабілітація, своєрідна розрядка для дітей з родин, яким довелося покинути свої домівки. По-друге, це – можливість залучити дітей до спорту, до здорового способу життя, розкрити власний потенціал, – підкреслила волонтерка Фонду Наталія Приходько.

За її словами, зрештою зупинилися саме на ідеї футбольного турніру, бо ця гра популярна серед українців, цікава, корисна для здоров’я і – що важливо – сприяє командній роботі, вмінню співпрацювати заради результату та зміцнює дух гравців.

– Всі ці навички стануть у пригоді нашим дітям у майбутньому, бо вміння об’єднуватися заради високих цілей – це та риса українців, яка дозволяє нам подолати будь-які труднощі, – констатувала Наталія Приходько.

Багато з дітей, які долучилися до тренувань, раніше не грали чи майже не грали у футбол, але тренери змогли знайти шлях до дитячих сердець, зацікавити, вмотивувати, навчити.

img 7193

Переможцем стала команда господарів поля – Колос / Фото: Фонд Вадима Столара

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Завдяки турніру діти побачили, в якому напрямі треба рухатися, щоб якнайшвидше адаптуватися на новому місці, знайти заняття до душі та нових друзів.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-09-27 12:40:18

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин