Україна і світ

Під час відступу ворог залишив мало складів, тому що вони були знищені раніше

Частина складів боєприпасів ворога була знищена під час наступу на півдні України, але дуже багато запасів і резервів противника навіть у тилових районах було знищено, коли бойові дії велися без значного руху вперед.

Про це в ефірі «Єдиних новин» розповіла начальниця об’єднаного координаційного пресцентру сил оборони півдня України капітан 1 рангу Наталія Гуменюк.

— Тому коли ворог так стрімко почав відступати, не знайшлось отих запасів, які всі порівнюють з наступом на Харківщині, — сказала наталія угменюк. — Тих стратегічних і дуже великих запасів боєприпасів не було, оскільки ми перед наступом дуже потужно накривали їх вогнем, так само як і зараз продовжуємо завдавати ураження навіть на лівому березі.

Речниця сил оборони півдня зазначила, що, крім того, лівий берег Дніпра географічно нижчий за правий, що надає нам певну перевагу, але не абсолютну — залишає небезпека обстрілів Херсону і Херсонщини, загалом.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Наталія Гуменюк попросила громадян бути відповідальними та розуміти, що необхідно переховуватися і не нехтувати сигналами повітряної тривоги, враховуючи, що ворог може обстрілювати міста.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2022-11-14 16:27:27