Україна і світ

Перший у 2023 році обмін. Кого Україні вдалося повернути та кого чекати додому наступним

Наступні обміни між Україною та Росією включатимуть також і важкопоранених військовослужбовців, а наша країна працює над тим, щоб повернути абсолютно всіх.

Про це в ефірі Єдиних новин повідомив представник Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими Богдан Охріменко.

Також він розповів, кого саме вдалося повернути із полону РФ:

– Це військовослужбовці, представники ЗСУ, 13 нацгвардійців, 4 прикордонників та троє представників ВМС та ТрО. Серед звільнених захисників дійсно 11 військовослужбовців Нацгвардії України, які охороняли об’єкт (Чорнобильську АЕС, – Ред.) та потрапили у полон у перший день війни. Серед звільнених є 8 оборонців Маріуполя, 9 захисників Київщини, полонені з Донецького, Харківського та Луганського напрямків, а також Чернігівщини та Херсонщини.

Також він запевнив, що обмінного фонду у вигляді росіян предостатньо, щоб повернути всіх українців. Наразі з російського полону вже звільнено 1646 осіб. 

Охріменко повідомив, що стан звільнених з полону РФ українських захисників задовільний.

Нагадаємо, що 8 січня між Україною та Росією відбувся черговий обмін полоненими. З російського полону повернулися ще 50 наших воїнів.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Дмитро Лубінець

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-01-08 19:05:00

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин