Україна і світ

Перевірки нарахування пенсії не передбачається — Цимбалюк

В Україні не будуть перевіряти кожного пенсіонера щодо правомірності нарахування пенсій, адже немає на те підстав.

Про це в ефірі Громадського радіо заявив перший заступник голови комітету парламенту з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів Михайло Цимбалюк.

У березні 2023 Кабінет Міністрів проведе індексацію пенсій на 20%. Проте підвищення пенсій торкнеться не усіх. На збільшення виплат зможуть розраховувати ті пенсіонери, які отримують мінімальну пенсію, люди з інвалідністю, а також ліквідатори аварії на ЧАЕС.

Зараз дивляться

Перерахують пенсії для 7,5 млн українців, розповів Михайло Цимбалюк.

Не отримають поки підвищення пенсійних виплат військові, науковці та держслужбовці.

Щодо проведення перевірок про нарахування пенсій (персональних даних, правомірності нарахування виплат), то, за словами Михайла Цимбалюка, масової перевірки пенсіонерів поки не передбачається, бо на це немає підстав.

– Перевіряти можуть тих громадян, які перебувають на тимчасово непідконтрольній території України й будуть перевіряти пенсіонерів, які довгий час не звертаються у відділення пошти, а їм там нараховується їхні виплати. Всі інші — в індивідуальному порядку. Масової перевірки пенсіонерів поки не передбачається і немає таких підстав, — заявив Цимбалюк.

Він також роз’яснив, що робити українцям, які виїхали за кордон та не встигли оформити виплати на картки.

– У цьому плані є проблема, особливо, коли громадяни не встигли оформити виплати на картки та виїхали за кордон. Проблема існує також у тих громадян, які не встигли оформити пенсію, а вже за кордоном досягли пенсійного віку, – заявив народний депутат Михайло Цимбалюк.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

За його словами, громадянин має особисто звернутись у будь-яке пенсійне відділення, здати документи для нарахування пенсій. Так прописано в законі.

– Потрібно звернутись у письмовій формі тим, хто за кордоном і пояснити причину чому вони відсутні та тоді визначатись коли повернутись, щоб отримати пенсійну виплату, — наголосив Михайло Цимбалюк.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-02-18 13:46:56

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин