Перепілки в духовці: смачний маринад та правила запікання
Перепілки – це не лише делікатесний продукт, але й дуже корисне м’ясо. Воно багате на білок, вітаміни групи B, залізо та фосфор, що сприяє зміцненню імунітету, покращенню обміну речовин і підтримці нервової системи.
Цікаво, що перепілки були улюбленою стравою в давньому Римі, їх подавали лише до святкових столів. М’ясо перепілок цінується за ніжну текстуру, легкість у приготуванні та ніжний смак.
Отже, сьогодні готуємо перепілки в духовці! Дотримуючись правильного маринування і часу запікання, ви отримаєте неймовірну смакоту. Детальніше – в нашому матеріалі.
Перепілки в духовці: рецепт
Якщо хочете урізноманітнити страву, запікайте перепілок на подушці з картоплі, овочів чи грибів.
Інгредієнти:
- перепілки – 4 шт.
Маринад для перепілок в духовці:
- олія – 3-4 ст. л.
- мед – 1 ч. л. (за бажанням)
- сіль, перець – до смаку
- копчена чи солодка паприка – 1/2 ч. л.
- сушений часник – 1 ч. л. чи свіжий часник – 2 зубки
Як запікати перепілку в духовці:
- Для маринаду у мисці змішайте олію, мед, сіль, чорний перець, паприку та часник.
- Кожну тушку перепілки гарно натріть маринадом, викладіть у глибокий посуд і накрийте харчовою плівкою. Залиште маринуватися в холодильнику на 3 години. За пів години до запікання дістаньте перепілок, щоб вони нагрілися до кімнатної температури.
- Викладіть перепілок у форму для запікання та накрийте фольгою.
- Скільки запікати перепілку в духовці – запікайте перепілок у духовці за 190 градусів близько 20 хвилин. Потім зніміть з перепілок фольгу й готуйте ще 10 хвилин, щоб вони підрум’янилися.
- Готових перепілок викладіть на тарілку, прикрасьте до смаку та подайте до столу.
Під час приготування перепілок, орієнтуйтеся на розмір тушок і особливості вашої духовки: час може варіюватися. Для невеликих тушок достатньо 20 хвилин під фольгою та 10 хвилин для підрум’янення. Великі перепілки можуть потребувати трохи більше часу – до 40 хвилин загалом.
Готуємо перепілки в духовці: корисні поради
- Щоб перепілки залишилися соковитими, не перетримуйте їх у духовці. Золоте правило – перевіряти готовність за допомогою проколу: прозорий сік свідчить про готовність.
- Щоб перепілки виглядали апетитніше, можна перев’язати ніжки кулінарною ниткою.
- Для більш насиченого смаку додайте до маринаду трохи апельсинового соку.
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram
Перепілки в духовці – це простий, але водночас ефектний рецепт для будь-якого святкового столу. Вишуканий аромат і ніжне м’ясо порадують вас та ваших гостей! Смачного!
Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-12-04 14:07:00