Україна і світ

Перекриття Росією зернового коридору унеможливило експорт зерна – Мінінфраструктури

У неділю, 30 жовтня, глава Мінінфраструктури Олексій Кубраков заявив про неможливість експорту зерна через перекриття зернового коридору Росією.

Він зазначив, що судно Ikaria Angel із 40 тисячами тонн зерна для мешканців Ефіопії, які перебувають на межі голоду, не змогло вийти з українського порту у рамках Всесвітньої продовольчої програми ООН (ЗПС ООН), як це планувалося.

– Ці продукти були призначені для жителів Ефіопії, які перебували на межі голоду. Але через перекриття Росією зернового коридору експорт неможливий, – написав міністр у Twitter.

До цього Мінінфраструктури наголошувало, що Україна готова продовжувати роботу зернового коридору на тлі заяв РФ про вихід із угоди.

При цьому спільний координаційний центр у Стамбулі стверджував, що сторони зернової угоди не домовилися про рух судів 30 жовтня.

Росія повідомила про припинення своєї участі у зерновій угоді 29 жовтня, після того, як стало відомо про пошкодження кількох кораблів Чорноморського флоту РФ.

Офіційний Київ назвав вихід Москви із зернової ініціативи продовольчим шантажем. Там наголосили, що РФ виходить з угоди, використовуючи фальшивий привід.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

ООН закликає “всі сторони” утриматися від будь-яких дій, які можуть поставити виконання угоди під загрозу, а також заявили, що перебувають на зв’язку з владою РФ.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-10-30 16:47:32

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин