Україна і світ

Передвісник катастроф: у Чилі впіймали велетенського оселедцевого короля

У Чилі група рибалок з міста Аріка впіймала колосальних розмірів рибу-весло. Її також називають риба-ремінь, ремнетел або оселедцевий король.

Розміри риби сягають близько 5 метрів. У давній культурі Японії вважалося, що присутність оселедцевого короля на прибережних поверхнях пов’язана з виникненням таких катастроф, як землетруси, шторми і цунамі.

Тому існує повір’я, що поява цієї риби віщує природні катаклізми. Також вважається, що той, хто впіймав її, буде проклятий.

Загалом оселедцеві королі можуть бути 11 метрів завдовжки. Вони живуть на глибині і випливають на поверхню через рух тектонічних плит, штормів, течій або хвороби.

За даними National Geographic, риба-весло є найдовшою кістковою рибою у світі. Однак її рідко можна побачити, оскільки вона живе на глибині близько кілометра.

Оселедцевий король не є небезпечною рибою. Він харчується планктоном. Хоча оселедцевий король має вигляд жахливого морського чудовиська, але вважається, що він не становить небезпеки для людей на березі або рибалок.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело: LadBible

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-07-15 13:56:59