Україна і світ

Передавала ворогу 70% зібраного врожаю: на Харківщині викрили фермерку й депутатку ОПЗЖ

На Харківщині фермери-колаборанти передавали російським окупантам 70% зібраного врожаю.

Власницею кількох сільгосппідприємств на території Шевченківської громади виявилася депутатка від забороненої нині політичної партії ОПЗЖ.

– Вона добровільно передавала загарбникам сільськогосподарську продукцію та пальне, а також надавала власні приміщення для розташування військових формувань і військової техніки держави-агресора, – повідомили в СБУ.

Натомість окупанти фактично дозволили їй захопити чужі сільськогосподарські угіддя і техніку інших агропідприємств, власники яких не пішли на співпрацю з ворогом.

– Для цього загарбники призначили її на посаду керівника так званої “спілки виробників сільськогосподарської продукції” та санкціонували взяти під своє “зовнішнє управління” активи інших господарств, – йдеться у повідомленні.

У серпні жінка передала окупантам 250 тонн насіння соняшника з врожаю минулого року, які були одразу вивезені на територію РФ.

Співробітники СБУ затримали ворожу поплічницю після деокупації території Шевченківської громади. Їй повідомлено про підозру за статтею Пособництво державі-агресору.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Харківська обласна прокуратура

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-10-05 17:03:50

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин