Україна і світ

Перед зимою у деяких партнерів України почався зуд щодо перемовин з РФ – Кулеба

Напередодні зими у деяких західних партнерів України знов починається “зуд” щодо переговорів між Києвом та Кремлем.

Про це розповів міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в коментарі ведучому телеканалу ICTV Вадимом Карп’яком у рамках національного телемарафону.

Ведучий запитав міністра, чи є ознаки того, що з боку росіян надходять повідомлення про готовність до переговорів.

– Ми щодня отримуємо ці знаки у вигляді чергових ракетних обстрілів українською території, у вигляді заяв керівництва Росії, найвищих посадовців, що треба звалити Зеленського, що треба забезпечити повну денацифікацію України. Немає насправді жодних сигналів, Росія хоче воювати, – відповів Дмитро Кулеба.

Водночас під приводом бажання пом’якшити ситуацію напередодні зими західні партнери знов підіймають тему щодо України перегорів з РФ.

– Напередодні зимового сезону у деяких партнерів знову починається “зуд” на тему переговорів з Російською Федерацією. Ми дуже спокійно і чітко роз’яснюємо їм, чому їхні сподівання на конструктивну позицію Росії не відповідають дійсності, – пояснив очільник МЗС.


Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Раніше міністр юстиції України Денис Малюська, який входить до складу делегації для переговорів із РФ, пояснив, чому Київ не веде переговори з Москвою.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-07-29 01:37:04