Україна і світ

Перед війною приїхав на Хмельниччину нібито до родичів: СБУ викрила агента ФСБ

Співробітники СБУ викрили агента ФСБ РФ, який ще у січні приїхав до Хмельницької області нібито в гості до родичів, а насправді – для створення агентурної мережі для збору розвідданих та організації диверсій у західних регіонах.

Шпигуном виявися колишній спецпризначинець внутрішніх військ РФ, який брав участь у бойових діях, зокрема на Північному Кавказі. Після відставки його перевели у “режим очікування”, а “розконсервували”, перевівши в Україну.

На Хмельниччину він приїхав за особистою вказівкою екскерівника загону спецпризначення Росгвардії Вітязь полковника Сєргєя Лисюка з найближчого оточення Кремля.

Він обіцяв агенту вивести його спецкоридором у разі наближення лінії фронту до області.

Діяльність російського шпигуна координував кадровий співробітник ФСБ полковник Євгєній Пєтрушін з позивним Гестапо. Колись він займався підготовкою спецпідрозділів, був заступником начальника управління ФСБ по Дагестану і першим заступником голови КДБ самопроголошеного Придністров’я.

За завданням Пєтрушіна агент розвідував місця дислокації й переміщення підрозділів ЗСУ, а також координати стратегічно важливих об’єктів критичної інфраструктури.

bez nazvanyya

Зловмисник вів приховане спостереження і намагався встановлювати зв’язки з місцевими жителями. З кураторами спілкувався через закриті канали електронного зв’язку.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Спецслужби запобіли реалізації ворожих планів, своєчасно встановивши місцезнаходження російського агента. Йому оголошено підозру за ст. 114 ККУ (шпигунство).

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-09-30 14:14:27

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин