Україна і світ

Пенсіонерам роздадуть по €300: Німеччина виділила €65 млрд на боротьбу з інфляцією

Уряд Німеччини погодив пакет допомоги у розмірі €65 млрд для підтримки громадян та компаній на тлі зростання інфляції та підвищення витрат на енергію.

– Наша країна переживає важкі часи. Ми нікого не залишимо одного. Ми переживемо цю зиму, – сказав канцлер Німеччини Олаф Шольц.

Він також додав, що Росія більше не є надійним енергетичним партнером.

У рамках оголошеного пакету допомоги з 1 грудня пенсіонери отримають одноразову виплату €300, а студенти – €200.

Люди, які мають право на житлову допомогу, додатково отримають допомогу на опалення у розмірі €415.

Шольц повідомив, що уряд Німеччини збирається використати доходи від непередбачених податків, щоб знизити ціни на газ, нафту та вугілля для кінцевих споживачів.

Влада направить €1,5 млрд на забезпечення мешканців недорогими квитками на транспорт, а також надасть 9 000 енергоємних компаній податкові пільги у розмірі €1,7 млрд.

Зазначимо, що це вже третій пакет допомоги, який спрямований на боротьбу з інфляцією. Загалом на це влада Німеччини направила €95 млрд.

Урядова допомога надходить на тлі енергетичної кризи, яка посилилася після того, як 2 вересня російський монополіст Газпром зупинив транзит газопроводом Північний потік на невизначений термін.

Очікується, що зростання цін на енергоносії призведе до зростання інфляції у Німеччині та єврозоні приблизно до 10% до кінця цього року – це найвищий показник за останні десятиліття. У серпні інфляція у Німеччині зросла до 7,9%.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело: Der Spiegel

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-09-04 23:58:45

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин