Україна і світ

Печиво на розсолі: як приготувати та що додати для смаку


Печиво на розсолі – економне і неймовірно смачне. Навіть досвідчені пошановувачі солодкого не здогадаються, що основою цього печива став звичайний розсіл.

Цей рецепт стане у пригоді, якщо під рукою немає яєць чи молока, але є бажання потішити себе і близьких домашньою випічкою.

Печиво на розсолі: рецепт

Для основи можна використовувати розсіл від маринованих огірків чи помідорів. Печиво виходить ароматним і чудово підходить до чаю чи кави.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Інгредієнти:

  • Розсіл – 1 склянка
  • Борошно – 4-5 склянок
  • Олія – 1 склянка
  • Цукор – 1 склянка
  • Сода харчова – 1 ч. л.
  • Ванільний цукор – 1 ч. л.

Печиво на розсолі з помідор: покроковий рецепт

  1. Для тіста миску влийте розсіл, додайте цукор, ванільний цукор і соду. Перемішайте все до повного розчинення цукру. Влийте олію і ще раз ретельно розмішайте.
  2. Поступово вводьте просіяне борошно та замесіть тісто. Не вимішуйте тісто занадто довго.
  3. Розкачайте тісто на робочій поверхні, злегка присипаній борошном. Товщина пласта має бути рівномірною – близько 5 мм. За допомогою формочок або склянки вирізайте печиво.
  4. Викладіть печиво на деко, застелене пергаментом. Випікайте у духовці за 180 градусів близько 15-20 хвилин до приємного золотавого кольору. Смачного!

За бажанням печиво можна посипати цукровою пудрою чи покрити шоколадною глазур’ю.

Печиво на розсолі: поради

  • Розсіл з помідор. Розсіл від помідор додає випічці особливий смак і легку кислинку. Якщо хочете більш солодке печиво, додавайте додаткову ложку цукру.
  • Різноманітність смаків. Додайте до тіста кокосову стружку, мак чи горіхи для незвичайного смаку і текстури.
  • Товщина тіста. Щоб печиво було м’яким, не робіть його занадто тонким. Для хрусткого ефекту розкачайте тісто трохи тонше.
  • Духовка. Слідкуйте за часом випікання, адже кожна духовка може працювати по-різному. Перевіряйте готовність, звертаючи увагу на колір печива.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2025-01-22 16:25:00