Україна і світ
Печиво на розсолі: як приготувати та що додати для смаку
Печиво на розсолі – економне і неймовірно смачне. Навіть досвідчені пошановувачі солодкого не здогадаються, що основою цього печива став звичайний розсіл.
Цей рецепт стане у пригоді, якщо під рукою немає яєць чи молока, але є бажання потішити себе і близьких домашньою випічкою.
Печиво на розсолі: рецепт
Для основи можна використовувати розсіл від маринованих огірків чи помідорів. Печиво виходить ароматним і чудово підходить до чаю чи кави.
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram
Інгредієнти:
- Розсіл – 1 склянка
- Борошно – 4-5 склянок
- Олія – 1 склянка
- Цукор – 1 склянка
- Сода харчова – 1 ч. л.
- Ванільний цукор – 1 ч. л.
Печиво на розсолі з помідор: покроковий рецепт
- Для тіста миску влийте розсіл, додайте цукор, ванільний цукор і соду. Перемішайте все до повного розчинення цукру. Влийте олію і ще раз ретельно розмішайте.
- Поступово вводьте просіяне борошно та замесіть тісто. Не вимішуйте тісто занадто довго.
- Розкачайте тісто на робочій поверхні, злегка присипаній борошном. Товщина пласта має бути рівномірною – близько 5 мм. За допомогою формочок або склянки вирізайте печиво.
- Викладіть печиво на деко, застелене пергаментом. Випікайте у духовці за 180 градусів близько 15-20 хвилин до приємного золотавого кольору. Смачного!
За бажанням печиво можна посипати цукровою пудрою чи покрити шоколадною глазур’ю.
Печиво на розсолі: поради
- Розсіл з помідор. Розсіл від помідор додає випічці особливий смак і легку кислинку. Якщо хочете більш солодке печиво, додавайте додаткову ложку цукру.
- Різноманітність смаків. Додайте до тіста кокосову стружку, мак чи горіхи для незвичайного смаку і текстури.
- Товщина тіста. Щоб печиво було м’яким, не робіть його занадто тонким. Для хрусткого ефекту розкачайте тісто трохи тонше.
- Духовка. Слідкуйте за часом випікання, адже кожна духовка може працювати по-різному. Перевіряйте готовність, звертаючи увагу на колір печива.
Джерело ФАКТИ. ICTV
2025-01-22 16:25:00