Паста з мідіями в томатному соусі: простий рецепт та поради
Якщо хочете спробувати щось нове та вишукане – обов’язково приготуйте пасту з мідіями в томатному соусі. Це страва, яка чудово підійде як для сімейного обіду, так і для особливої вечері.
Поєднання соковитих мідій із насиченим томатним соусом створює неймовірний смаковий баланс. І найприємніше – готується ця паста досить просто! Найкращий рецепт пасти з мідіями в томатному соусі – читайте в матеріалі.
Паста з мідіями в томатному соусі: рецепт
Окрім спагеті для цієї страви чудово підійдуть такі види пасти: лінгвіне – довга пласка паста, яка добре обволікається соусом; феттучіне – широка стрічкова паста; тальятеле – схожа на феттучіне, але трохи тонша; паппарделє – дуже широка стрічкова паста, якщо хочеться чогось оригінального.
Інгредієнти:
- спагеті – 300 г
- оливкова олія – 50 мл
- мідії – 450 г
- цибулина – 1 шт.
- часник: 2-3 зубки
- помідори без шкірки у власному соку (пелаті) – 400 мл
- біле сухе вино – 150 мл
- пармезан або грана падано – 20 г
- сіль – до смаку
- петрушка – для прикрашання
Приготування:
- У каструлю влийте воду та доведіть до кипіння, посоліть і відваріть спагеті до стану альденте. Пасту відкиньте на друшляк і зцідіть воду. Залиште трохи води від варіння (знадобиться для соусу).
- Для соусу в сковороді розігрійте оливкову олію. Викладіть нарізану цибулю і готуйте до м’якості, періодично помішуючи. Влийте біле сухе вино та випарюйте, поки не залишиться приблизно чверть рідини. Додайте пропущений через прес часник і подрібнені помідори. Посоліть до смаку. Тушкуйте, періодично помішуючи, поки соус трохи загусне.
- Викладіть у соус мідії. Готуйте близько 7 хвилин.
- Викладіть спагеті у соус, влийте трохи рідини від варіння.
- Посипте страву тертим сиром і перемішайте. Зніміть із вогню.
- Розкладіть пасту у порційні тарілки, посипте дрібно нарізаною петрушкою. Смачного!
Паста з мідіями в томатному соусі: поради
- Заморожені мідії перед приготування потрібно обов’язково розморозити. Якщо берете мідії у мушлях, важливо ретельно промити їх та відкидати всі, що не відкрилися після приготування.
- Якщо хочете зробити смак більш насиченим, замість помідорів пелаті можна використовувати якісний томатний соус.
- Біле сухе вино додає страві тонкий аромат. Якщо ви не хочете використовувати алкоголь, замініть його рибним чи овочевим бульйоном.
- Часник та петрушка ідеально увиразнюють смак морепродуктів. Ще можна додати трохи перцю чилі, якщо любите пікантний смак.
Джерело ФАКТИ. ICTV
2025-02-05 13:18:00