Україна і світ

Партії Притули та Арестовича стануть лідерами? Як війна вплине на вибори в Україні

Директор Інституту соціології НАН України Євген Головаха розповів, як повномасштабна війна може вплинути на найближчі вибори в Україні.

За його словами, зараз невідомо, коли будуть наступні парламентські чи президентські вибори. Для цього необхідно закінчити війну перемогою для України.

– Загалом політичний ландшафт суттєво змінився. Наприклад, немає прихильників партії ОПЗЖ чи партії Мураєва. Однак частина цього електорату залишилася, – зазначив він в ефірі інформаційного марафону.

Головаха впевнений, якби сьогодні проводилися парламентські вибори, то у лідерах були три партії. Перша – Слуга народу, яка зараз домінує. На другому місці умовна партія телеведучого та волонтера Сергія Притули.

– Якщо він (Притула, – Ред.) створить партію, то вона буде з достатньо високим рейтингом, – додав соціолог.

Він також каже, що третя партія, яка має хороші перспективи – партія Удар міського голови Києва Віталія Кличка.


Експерт розповів, що після перемоги України у війні проти РФ у політику може прийти велика кількість військовослужбовців. Він наголосив на важливості медійності особистості.

– Треба, щоб війна закінчилася, тоді військові можуть піти у політику. Наприклад Залужний, якого всі знають. Якщо він очолить якусь партію, вона матиме великі перспективи, – каже Головаха.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Він також впевнений, що партія, яку очолить радник керівника Офісу президента Олексій Арестович, теж матиме достатню кількість виборців.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-07-12 15:14:53