Україна і світ

Папа Римський про війну в Україні: Це злочин проти Бога та людства

Такі війни, як та, яку РФ зараз веде проти України, коли цивільні території зазнають безладного знищення, є злочином проти Бога і людства.

Про це заявив Папа Римський Франциск під час свого щорічного виступу перед акредитованими у Ватикані дипломатами, присвяченого ситуації в світі.

Під час промови понтифік говорив про війну в Україні, “з її наслідками смерті та руйнування, з нападами на цивільну інфраструктуру, які спричиняють загибель людей не лише від обстрілів та актів насильства, але також від голоду та холоду”.

У зв’язку з цим Папа Римський процитував конституцію Ватикану.

– Будь-який акт війни, спрямований на безладне знищення цілих міст або величезних територій з їхніми мешканцями, є злочином проти Бога і людства, який заслуговує на суворе й однозначне засудження, – наголосив понтифік.

Крім того, Папа Франциск згадав про Карибську кризу 1962 року, яка поставила США та Радянський Союз на межу виникнення ядерної війни. Він зазначив, що ядерна загроза існує і зараз.

– На жаль, сьогодні також посилюється ядерна загроза, і світ знову відчуває страх і страждання, – заявив понтифік.

Він вчергове закликав до повної заборони ядерної зброї. За словами Папи Римського, навіть володіння нею з метою стримування “є аморальним”.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

За час повномасштабної війни РФ проти України понтифік неодноразово згадував у своїх виступах про нашу державу. Наприклад, під час різдвяного привітання Папа Римський двічі згадав про Україну та страждання українців.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-01-09 15:28:34

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин