Україна і світ

Папа Римський назвав доньку Дугіна “безневинною жертвою війни” – посол відреагував

Папа Римський Франциск під час свого виступу назвав загиблу доньку ідеолога “руского міра” Олександра Дугіна Дар’ю Дугіну “безневинною жертвою війни”.

Посол України у Ватикані Андрій Юраш розкритикував таку заяву понтифіка

— Сьогоднішня промова Папи розчарувала і змусила мене задуматися над багатьма речами: не можна говорити в одних і тих же категоріях про агресора і жертву, ґвалтівника та зґвалтованого.

Як можна назвати одного з ідеологів російського імперіалізму безневинною жертвою? Її вбили росіяни як священну жертву, і тепер вона на щиті війни, – написав Юраш.

Варто зазначити, що таку провокаційну заяву понтифік зробив у День Незалежності України, яка стала жертвою того самого “руского міра”, одним з головних ідеологів якого є батько Дар’ї Дугіної.

Говорячи про вторгнення РФ, яке триває вже шість місяців, Папа Римський назвав його “божевіллям”.

Раніше понтифік вже робив неоднозначну заяву заявляючи, що повномасштабне вторгнення Росії в Україну було “можливо якось спровоковано”. Він засудив “варварство та жорстокість російських військ”, але відмовився говорити про “добро і зло” в контекстів війни Росії проти України.

Папа також висловив жаль через скасовану зустріч із патріархом РПЦ Кирилом у червні, і висловив сподівання, що така зустріч відбудеться у вересні в Казахстані.

Увечері 20 серпня в Підмосков’ї вибухнуло авто, в якому була Дарʼя Дугіна. Вона загинула на місці. 29-річна Дарʼя займалася публіцистикою та підтримувала війну Росії проти України.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

У березні 2022 року США додали Дугіну до свого санкційного списку США, а в червні вона потрапила під санкції Великої Британії.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-08-24 21:30:35

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин