Україна і світ

Панцир-С1 встановили біля ще однієї резиденції Путіна: навіщо на території РФ розміщують ППО

На території Росії встановили ще один зенітний ракетно-гарматний комплекс Панцир-С1.

Нова система ППО з’явилась в селі Ящерово Новгородської області, за шість кілометрів від Валдайської резиденції президента РФ Володимира Путіна.

За даними видання Агентство, комплекс встановили кілька тижнів тому. Він перебуває на бойовому чергуванні, поруч постійно стоять як мінімум троє військових, а антена станції радіолокації обертається.

Зараз дивляться

Біля Ящерова немає критичної інфраструктури, стратегічних об’єктів, великих підприємств або великих скупчень військової техніки та особового складу.

Як відомо, Валдайська резиденція є місцем особистого дозвілля Путіна, його близьких та друзів. Там російський диктатор за закритими дверима зустрічається з гостями.

Речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат заявив, що бункер Путіна надійно захищений системами ППО, на відміну від будинків звичайних росіян.

За його словами, розміщення ППО в Росії, зокрема на кришах Москви, не має сенсу. Ймовірно, такі дії РФ пов’язані з підготовкою росіян до майбутньої мобілізації.

– Сьогодні ракети, безпілотники між домівками літають, тому розміщення комплексу Панцир на даху – це те саме, що й танк туди поставити. Жодного сенсу немає. Найімовірніше, це робиться для залякування народу. Хочуть показати, що Росія захищається, на нас нападають. Готують населення до певних процесів, щоб показати, хто “справжній агресор”, – сказав він в ефірі телеканалу Freedom.

Ігнат додав, що Панцир – це комплекс малого радіуса дії, він може збивати аеродинамічні цілі, зокрема літаки, вертольоти, крилаті ракети, БПЛА.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-01-23 23:32:39