Україна і світ

Палили авто та скутери: у Бельгії фанати влаштували заворушення після перемоги Марокко

У Бельгії поліція затримала десятки людей після заворушень, що сталися у Брюсселі після сенсаційної перемоги збірної Марокко над командою Бельгії у другому турі ЧС-2022 у Катарі.

У заяві поліції йшлося, що десятки людей у ​​масках намагалися вступити в конфронтацію із службами безпеки, поставивши під загрозу громадську безпеку.

Заворушення спалахнули не лише у Брюсселі, а й інших бельгійських містах Бельгії після перможного матчу марокканців.

На опублікованих у мережі відео, натовп перекидає та підпалює автомобіль у Брюсселі. Місцеві ЗМІ писали, що заворушники також підпалювали електричні скутери та кидали цеглою в інші транспортні засоби.

У відповідь поліція в Брюсселі застосувала водомети та сльозогінний газ, щоб розігнати натовп. Поліції вдалося відновити спокій на вулицях бельгійської столиці близько 19.00 за місцевим часом.

В офісі мера Брюсселя Філіпа Клоуза повідомили, що батьки молодих бунтівників притягнуть до відповідальності за пошкоджену інфраструктуру в бельгійській столиці.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Перемога над Бельгією стала першою перемогою Марокко на чемпіонатах світу з 1998 року і лише третьою в історії. Рахунок у матчі відкрив Абдельхамід Сабірі, а автором другого голу став Закарія Абухлал.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-11-28 20:35:11

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин