Львівський портал

Палаючих літаків росіян стане ще більше, – Сирський

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський анонсував усе більше палаючих літаків росіян. Про це він написав у своїх соцмережах.

«Вірю, що найближчим часом ми дамо асиметричну відповідь російському окупанту і в повітрі. Палаючих російських літаків стане ще більше. Керівництво держави робить для цього все можливе», – коротко відзначив генерал.

У другу річницю повномасштабного вторгнення РФ Олександр Сирський подякував усім військовим, медикам, рятувальникам, волонтерам, а також західним партнерам за надану Україні допомогу.

Також головком ЗСУ згадав про захисників, які загинули, захищаючи Україну, і запевнив, що помста за них обов’язково буде.

«І насамкінець про найважливіше. Сьогодні як ніколи ми потребуємо єдності. Переконаний, що в єдності наша перемога. І вона обов’язково буде, бо світло завжди перемагає темряву», – підкреслив Олександр Сирський.

Нагадаємо, напередодні 23 лютого Повітряні Сили разом із ГУР збили над Азовським морем російський літак дальнього радіолокаційного виявлення А-50. Це була нова модернізована версія літака (ДРЛВ А-50У).

За даними ГУР, в момент збиття на борту літака перебували 10 росіян, всі вони загинули.

Це вже третій А-50, який втратили росіяни з початку повномасштабного вторгнення в Україну. А загалом, як попередньо відомо, таких літаків у РФ було сім.

Літак А-50У – це повітряний командний пункт, який Росія використовує для дальнього радіолокаційного виявлення, управління та наведення для ударів по Україні ракетами зі стратегічної авіації.

Він фактично слугує «очима» окупантів, тож наші військові кажуть, що втрата А-50 позначиться на подальших ракетних обстрілах України.

Вартість цього повітряного судна становить 350 мільйонів доларів.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-02-24 15:05:29

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин