Україна і світ

ПА НАТО визнала РФ державою-терористом та закликала створити міжнародний трибунал

Парламентська асамблея НАТО визнала Росію державою-терористом. А також закликала створити спеціальний міжнародний трибунал.

Про це повідомив голова постійної делегації України у ПА НАТО Єгор Чернєв.

— Парламентська асамблея НАТО закликала створити спеціальний Міжнародний трибунал щодо агресії Росії та визнала її державою-терористом. Всі 30 країн НАТО підтримали пропозиції нашої делегації.

Такий трибунал дасть змогу засудити не тільки безпосередніх виконавців військових злочинів, але і вище керівництво Російської Федерації. Резолюцію буде направлено урядам та парламентам усіх країн – членів НАТО, – написав Чернєв.

За словами Чернєва, резолюція буде направлена ​​урядам та парламентам усіх країн-членів НАТО.

У резолюції було враховано й інші побажання української делегації, такі як: збільшення постачання Україні озброєння, розробку конкретних кроків щодо вступу України до НАТО та створення механізму стягнення репарацій з РФ за завдану Україні шкоду.

Чернєв додав, що делегати особливо наголосили, що українська армія однозначно посилить НАТО, а тому членство України бажане і важливе і для самого Альянсу.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Крім того, в резолюції з ініціативи української делегації було закріплено принцип, що НАТО підтримуватиме Україну стільки, скільки потрібно.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-11-21 17:57:08