Львівський портал

Охочих навчатись на медика поменшало, – Львівський медуніверситет

Вступна кампанія-2024 буде чи не найважчою для медичних вишів України. У Львівському національному медичному університеті імені Данила Галицького вже констатують: охочих стати медиками значно поменшало. Про це Львівському порталу повідомили у виші.

За даними ВНЗ, взнаки дається суттєве зменшення кількості випускників шкіл – майже втричі у порівнянні з 2008 роком. Так, 230 тисяч школярів завершили цьогоріч навчання, тим часом 15 років тому їх було 630 тисяч.

Масовий виїзд жінок та дітей за кордон на початку війни та загалом небезпечна ситуація в Україні теж серед важливих чинників, які не могли не повпливати на вступну кампанію.

Та найбільше обмежило можливість вступу абітурієнтам введення порогового конкурсного балу для всіх медичних спеціальностей.

«Львівський національний медичний університет імені Данила Галицького традиційно залишається одним із лідерів за кількістю поданих заяв на вступ – понад 4 тисячі за день до завершення їхньої подачі. Але вже напевно можна констатувати тенденцію до зменшення кількості охочих навчатися на медичних спеціальностях», – відзначають у виші.

Нагадаємо, вступна кампанія-2024 стартувала 19 липня, саме тоді абітурієнти почали подавати свої заяви у виші. Цьогоріч можна подати не більше п’яти заяв на бюджетну форму навчання і до десяти – на контрактну. Претенденти на безкоштовне навчання обов’язково мають вказувати пріоритетність навчального закладу.

Подавали свої заяви вступники до 31 липня. Зарахування на бюджет має відбутися не пізніше 10 серпня, на платну форму навчання – не пізніше 30 серпня.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-08-01 11:25:35