Україна і світ

Отримав понад 117 тис. грн з бюджету: главі Рахункової палати Пацкану обрали запобіжний захід

Народному депутату України, який обіймає керівну посаду в Рахунковій палаті, обрали запобіжний захід. Його підозрюють у незаконному отриманні 117 тис. грн компенсації за житло у Києві.

Суд застосував проти нардепа запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 49 620 грн до 27 грудня 2022 року. У САП зазначили, що це найбільший можливий розмір застави для злочину, в якому фігурує колишній нардеп. Рух Чесно стверджує, що йдеться про голову Рахункової палати Валерія Пацкана.

Слідство з’ясувало, що з вересня 2017 року до березня 2018 року чиновник отримав компенсацію за житло, попри наявність власної квартири у столиці. Через це депутат незаконно отримав понад 117 тис. грн з державного бюджету.

На нардепа поклали низку обов’язків, зокрема, прибувати за кожною вимогою до детектива, прокурора та суду, повідомляти про зміну місця свого проживання та місця роботи, утримуватись від спілкування зі свідками у справі.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дії колишнього нардепа кваліфіковані за ч. 1 ст. 364 КК України (Зловживання владою, що завдало істотної шкоди). Йому загрожує арешт до шести місяців, обмеження волі до трьох років або тюремне ув’язнення на той же термін з позбавленням права займатися певною діяльністю та штрафом.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-10-27 17:04:29

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин