Україна і світ

Останні зі складів: Берлін передасть Україні ще сім Gepard навесні

Німеччина планує надати Україні ще сім зенітних самохідних артилерійських установок Gepard (Гепард) навесні наступного року.

Про це інформує німецьке видання Der Spiegel. В публікації зазначається, що це будуть останні зразки цих САУ із запасів німецької промисловості.

– Німеччина підтримає Україну в боротьбі з російською армією ще сімома зенітними танками Gepard. За інформацією Spiegel, це останні зразки цієї системи озброєння зі складів промисловості, – пише видання.

За даними журналістів, сім установок Gepard спочатку планували утилізувати. Але наразі їх ремонтує мюнхенська компанія Krauss-Maffei Wegmann (KMW). Навесні 2023 року їх планують доставити до України.

Уряд ФРН сподівається, що після цього Україні можна буде поставити додаткові боєприпаси для систем ППО.

Із новим постачанням Gepard Німеччина хоче допомогти Україні захистити міста та критичну інфраструктуру від російських ракетних ударів. Раніше Берлін уже передав для ЗСУ 30 установок Gepard, і вони виявилися ефективними та надійними на полі бою.

Напередодні уряд Німеччини оновив перелік військової допомоги для України. Берлін, зокрема, анонсував надання Україні ще семи зенітних артилерійських установок Gepard та 100 тис. аптечок.

САУ Gepard (Гепард) призначена для прикриття сухопутних військ, знищення повітряних та наземних (надводних) цілей. Ця САУ має дві 35-мм гармати скорострільністю 550 пострілів на хвилину.

Нещодавно польський міністр оборони Маріуш Блащак закликав Німеччину передати Україні запропоновані Варшаві системи Patriot. У відповідь на це в Міноборони ФРН заявили, що комплекси Patriot повинні захищати країни НАТО, а їх використання за межами блоку потребуватиме попереднього обговорення з країнами-членами.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Як зазначив генсек НАТО Єнс Столтенберг, у Північноатлантичному союзі тривають дискусії щодо передачі Україні комплексів Patriot.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-12-02 17:38:45

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин