Україна і світ

Осколок відірвав шматок кістки на нозі: у Львові успішно проходить лікування 34-річна жінка з Авдіївки

Медики лікарні Св. Пантелеймона Першого медичного об’єднання Львова роблять все можливе, щоб жінка, яка отримала важке поранення, встала на ноги і почала знову самостійно ходити.

Про те співробітники клініки написали на своїй сторінці в Facebook.

– Коли почався обстріл, 34-річна Оксана з чоловіком Станіславом були на дворі. Ракети почали прилітати одна за одною. Подружжя впало на землю. Але, якщо чоловік уцілів, то Оксану зачепило уламком. Друзі допомогли дістатися до місцевої лікарні, – пишуть медики.

За їхніми словами, у жінки діагностували мінно-вибухову травму: багатоосколкове поранення правої гомілки з дефектами м’яких тканин та опіки обличчя.

Після місяця лікування в місцевому медзакладі, Оксану евакуаційним потягом доправили до лікарні Св. Пантелеймона Першого медоб’єднання Львова.

Тут фахівці відділення травматології та ортопедії Центру травми наклали апарат зовнішньої фіксації на пошкоджену ногу, співробітники Центру хірургії взялися доліковувати рани, а фахівці з реабілітації приєдналися, щоб поставити Оксану на ноги. У тому, що пацієнтка буде ходити, сумнівів у медиків немає.

Відзначається, що незважаючи на пережите, жінка радіє, що ніхто з її рідних не постраждав. У Оксани і Станіслава двоє синів: 11-річний Роман і 14-річний Кирило.

Разом з родиною вони прагнуть повернутися додому і під завалами відшукати колекцію мініатюрних автомобілів синів. Хлопці хочуть жити в Авдіївці і вже розробляють проект, щоб з батьком заново відбудувати свій дім.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело: Перше медоб’єднання Львова

перше мо львова
Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-08-30 11:50:29