Україна і світ

Ошукали військових та волонтерів: кіберполіція викрила зловмисників

Фігуранти у соцмережах продавали неіснуючу військову форму та генератори. За товар просили повну передоплату, а отримавши гроші – зникали. За скоєне їм загрожує до восьми років ув’язнення.

Кримінальне правопорушення викрили співробітники відділу протидії кіберзлочинам у Миколаївській області спільно зі слідчими відділення поліції №1 Вознесенського районного управління поліції.

Двоє мешканців смт Братське у соцмережах створювали так звані інтернет-магазини. Зловмисники орієнтувалися під запити населення і пропонували товари, що мають попит, зокрема військовий тактичний одяг та генератори. Для просування інтернет-сторінок використовували рекламу.

Умовою купівлі була повна передоплата на банківські картки. Однак, отримавши гроші, чоловіки не виконували взятих на себе зобов’язань. Клієнтам повідомляли, що нібито потрібно ще зачекати, бо товари доставляють з-за кордону. Надалі зловмисники блокували покупців.

За попередніми даними, фігуранти ошукали десятки військових та волонтерів. Наразі правоохоронці встановлюють суму збитків.

В оселі правопорушників поліцейські провели обшук. За результатами вилучено мобільні телефони, SIM-картки та «чорнові» записи.

Відкрито кримінальне провадження ч. 3 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до восьми років позбавлення волі. Вирішується питання щодо оголошення підозри та обрання запобіжного заходу фігурантам.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело: Національна поліція України

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2023-01-28 04:46:18

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин