Україна і світ

Оселедець під шубою – рецепт та порядок шарів


Оселедець під шубою – один із улюблених традиційних салатів, вічний конкурент салату Мімоза. За традицією, салат готують частіше взимку. Приготування цієї страви – легке і доступне завдяки простим та бюджетним інгредієнтам, а насолоджуватися нею можна усе святкове застілля.

Пропонуємо вашій увазі покроковий рецепт приготування оселедця під шубою в домашніх умовах.

Оселедець під шубою: традиційний рецепт

Інгредієнти:

  • Оселедець – 2 шт.
  • Буряк (варений) – 4 шт.
  • Картопля (варена) – 3 шт.
  • Морква (варена) – 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 0,5 шт.
  • Яйце куряче (варене) – 5 шт.
  • Майонез – до смаку
  • Кріп – 1 гілочка

Порядок шарів у оселедці під шубою та покроковий рецепт:

  1. Оселедець перебрати на філе без шкіри та кісток. Нарізати невеликими кубиками.
  2. Дно салатника змастити майонезом. Усі шари змащувати майонезом.
  3. Перший шар: Викласти картоплю, натерту на великій тертці. Майонез.
  4. Другий шар: оселедець і дрібно нарізана ріпчаста цибуля. Майонез.
  5. Третій шар: терта на середній терці морква. Майонез.
  6. Четвертий шар: терті на середній терці три варених яйця. Майонез.
  7. П’ятий шар: тертий на середній тертці варений буряк. Майонез.
  8. Прикрасити салат можна окремо натертим яєчний білком, жовтком або зеленню. Смачного!

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Depositphotos.com

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-11-21 11:04:00