Україна і світ

Операція потребує тиші: в ОК Південь прокоментували наступ ЗСУ на Херсонщині

Мешканців тимчасово окупованих територій Херсонської області, які не мають змоги евакуюватися, закликають шукати укриття та перебувати в них під час контрнаступу Збройних сил України.

Таку заяву зробила сьогодні на брифінгу начальниця об’єднаного координаційного пресцентру сил оборони півдня України Наталя Гуменюк. Таким чином вона відповіла на запитання, чи є якісь рекомендації для українців, які потенційно знаходяться зоні наступу/зіткнення.

– Ми не знищуємо об’єкти інфраструктури і цивільне населення своє бережемо. Але дуже просимо: якщо не було такої можливості, або її немає зараз – евакуюватися з тих місць, де можуть бути активні бойові дії, потрібно знайти для себе укриття і перечекати такі потужні активні дії в ньому. Тому що розвиток подій досить потужний, ситуація динамічно змінюється, – зазначила вона, додавши, що кожна людина самостійно може вирішити, в який період потрібно ховатися.

Коментуючи наступ українських військових на півдні, Гуменюк наголосила, що подібні операції потребують тиші, адже Україна перебуває в умовах гібридної війни та інформаційної війни з РФ. Лише в такому випадку наступ може бути успішним.

– Будь-яка військова операція потребує умов тиші… Будь-які дії, навіть якщо вони дуже надихають, мають бути проведені та мати логічне завершення. І тільки тоді вони зможуть бути результативними. Тому новина є, вона всіх надихнула, а далі потрібно набратися терпіння і зрозуміти правила і послідовність дій військових підрозділів, – заявила Гуменюк.


Вона додала, що ворога не можна недооцінювати, адже він стягнув досить потужні сили. Проте вогневий контроль Збройних сил України, тобто удари по логістиці військ РФ, дав свої результати: знищені ворожі склади з боєприпасами, зосередження військової техніки, установки ППО.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

– Це все, безумовно, послабило ворога, але ми не плекаємо пустих надій, розуміючи, що ворог досить потужний. Те, що вони мають моральну дестабілізацію в своїх військах, може бути використане нами на нашу користь, але розслаблятися ще зарано, – заявила Гуменюк.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-08-29 18:00:26