Україна і світ

Операція ГУР під назвою Синиця – деталі викрадення російського Мі-8

9 серпня на Харківщині біля кордону з РФ була проведена унікальна операція воєнної розвідки спільно з департаментом внутрішньої безпеки Нацполіції під кодовою назвою Синиця.

В її результаті було викрадено та захоплено новий російський гвинтокрил Мі-8 з броньованою кабіною.

Про деталі спецоперації було повідомлено у документальному фільмі Збиті льотчики Росії із циклу Військова розвідка України, який транслювався в ефірі телемарафону Єдині новини.

Здобиччю розвідників також стала цінна документація та секретно-технічне обладнання, що завдало значної шкоди ворожій авіації.

Командиром повітряного судна був 28-річний росіянин Максим Кузьмінов. Він фактично викрав гвинтокрил, перелетівши через лінію фронту безпечним коридором, що було організовано воєнною розвідкою.

— Я зв’язався з представниками розвідки України. Пояснив їм ситуацію свою, на що мені запропонували такий варіант: давай, ми гарантуємо тобі безпеку, нові документи, грошову компенсацію, винагороду. Обговорили деталі і почали планувати безпосередньо мій переліт, – сказав Кузьмінов.

У фільмі йдеться, що під час цієї спецоперації пілот отримав поранення, але йому вчасно надали медичну допомогу.

— Я зрозумів, що перебуваю поруч з кордоном. Тобто я передав своє місцеперебування. Сказав, що давайте спробуємо. Сказав, що перебуваю недалеко. І вже остаточно вирішив. Перелетів на гранично малій висоті у режимі радіомовчання. В принципі, вже ніхто не знав, що зі мною. Мабуть, дня 3-4 не розумів, що сталося. Перелетів, все успішно, приземлився, мене зустріли, поговорили, пояснили, що до чого.

Зазначається, що нині російський пілот-вертолітник у безпеці та надає дуже цінні свідчення про ворожу російську авіацію, системи зв’язку та аеродромну мережу нашій воєнній розвідці.

novyj proekt 1

Ця спланована спецоперація завдала Росії болючого та принизливого удару. Зазначається, що пілот, який викрав повітряне судно для України, отримав від нашої держави усі передбачені законом гарантії. А вертоліт Мі-8 2016 року випуску поповнив повітряний парк воєнної розвідки.

Відзначимо, що російські розслідувачі видання Агентство впізнали у російському льотчику гелікоптера Мі-8 Максима Кузьмінова. Стверджується, що саме ця особа знята на відео, опублікованому ГУР.

За їхніми даними, Кузьмінов – льотчик-штурмовик 319 окремого вертолітного полку Східного військового округу.

Видання стверджує, що один із його друзів вказав, що він випускник Красноярського кадетського корпусу ім. А.І. Лебедя 2012 року. Також у нього опубліковані фото із зазначеним пілотом та іншими курсантами сизранської філії ВПА.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-09-03 23:52:26

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин