Україна і світ

Опалювальний сезон у Києві: Кличко порадив запасатися теплим одягом та ковдрами

Зима цього року буде надзвичайно важкою. І хоча влада Києва зробить все можливе, щоб забезпечити опалення в будинках, проте мешканцям столиці все ж варто готувати теплий одяг та ковдри.

Про це розповів в одному з інтерв’ю мер столиці Віталій Кличко, відповідаючи на запитання, чи вистачатиме місту газу та електрики під час опалювального сезону.

Він не виключає, що цієї зими температура в будинках киян буде нижчою за норму.

– Не хочу всіх заспокоювати і говорити, що все буде добре. Ми живемо в суворих реаліях і маємо прораховувати різні сценарії… Ми зробимо все можливе і неможливе, що залежить від нас, щоб в оселях було тепло. Але прошу кожного підготувати теплий домашній одяг, теплі ковдри, тому що не виключаємо, що температура в домівках буде на декілька градусів нижчою за норму. Норма — 21 градус, а може бути 19 чи 18, – наголосив Кличко.

За словами мера, в Кабінеті міністрів запевнили, що газ для населення буде, а тарифи не підвищуватимуть.

– Але ми не виключаємо, що можуть бути терористичні акти, атаки по газонасосних станціях. Цей сценарій ми теж враховуємо, – додав Кличко.

За його словами, на подібні випадки вже закуплені генератори та паливо для них. У першу чергу їх використовуватимуть у лікарнях, школах та дитсадках.

Допускає Кличко й можливі перебої з електроенергією. Водночас він запевнив, що київська влада зробить все, щоб цього не сталося.

– Якщо будуть перебої з електрикою, у нас є генератори. Якщо не буде опалення чи газу, у нас є запаси мазуту. Певний час ми зможемо функціонувати автономно. Але це досить короткий проміжок часу, який потрібен, щоб вирішити проблему, – пояснив очільник столиці.

Коментуючи ситуацію з поверненням киян до міста, Кличко заявив, що все залежатиме від ситуації на фронті. За його словами, в березні в Києві перебували близько одного мільйона мешканців, багато жінок та дітей виїхали через повномасштабне вторгнення військ РФ. Зараз же, згідно з даними мобільних операторів, в Києві проживають приблизно три мільйони людей.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

З них до 120 тис. внутрішніх переселенців, які офіційно стали на облік. Проте, за розрахунками влади, насправді переселенців більше (близько 200 тис.). А до одного мільйона киян досі не повернулися в місто.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-08-15 20:35:01

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин