Львівський портал

Омбудсмен Лубінець закликав довіряти перевіреним джерелам щодо падіння Іл-76

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець заявив, що з’ясовує деталі події та аналізує отриману інформацію щодо падіння російського Іл-76. Про це йдеться у його повідомленні в його Facebook.

Дмитро Лубінець зазначив, що нещодавно з’явилася інформація про падіння російського військово-транспортного літака Іл-76, як зазначають на ворожих ресурсах, на борту якого нібито перебували українські військовополонені.

«Наразі я, як Уповноважений ВРУ з прав людини, з’ясовую всі деталі події та аналізую отриману інформацію», – заявив омбудсмен.

Він також закликав представників ЗМІ та громадян України не робити передчасних висновків та довіряти лише офіційним джерелам. А також попросив не поширювати недостовірну інформацію.

«Ворог підступний. І всі ми знаємо, які жахливі методи РФ може використовувати, аби дестабілізувати українське суспільство. Не ведіться на провокації. Детальніша інформація буде надана згодом», – зазначив Лубінець.

Водночас Український координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими та інші профільні структури зараз збирають та аналізують всю необхідну інформацію щодо російського літака Іл-76, який впав у росії. У рф стверджують, що на борту були полонені українці.

«Наголошуємо, що ворог активно здійснює інформаційні спецоперації, спрямовані проти України, які мають на меті дестабілізацію українського суспільства. Просимо відповідально ставитися до поширення чутливої інформації та користуватися лише офіційними джерелами», – йдеться в заяві.

Нагадаємо, що Бєлгородській області Росії розбився військовий транспортний літак Іл-76. За попередніми даними, він перевозив ракети для ЗРК С-300.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-01-24 14:19:59

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин