Україна і світ
Оливкова олія: експерти пояснили, як її зберігати, щоби не зіпсувати
Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-09 17:59:31
Чимало людей вважає, якщо поставити оливкову олію у холодильник, це надійний спосіб збергіти продукт.
Однак холод може призвести до того, що олія загустіє, втратить не лише свою текстуру і аромат, а й користь.
Експерти пояснили, чому місце для зберігання оливкової олії впливає на її якість та дали поради, як не зіпсувати продукт.
Оливкова олія багата на антиоксиданти та здорові жири, зокрема мононенасичені жирні кислоти, які сприяють здоров’ю серця.
Вона також допомагає знижувати рівень запалення в організмі, покращує травлення та стан шкіри завдяки вітаміну Е.
Однак смакові та корисні властивості можна втратити, якщо зберігати продукт в холодильнику чи біля плити.
Через холод оливкова олія стає загустою, тоді як висока температура прискорює процеси окислення.
За думкою експертів-дієтологів, найкраще місце для зберігання оливкової олії — прохолодне і темне, подалі від сонячного світла та джерел тепла.
Іноді заради економії виробники розливають оливкову олію у пластикову тару, що також може негативно вплинути на якість продукту.
Пластик здатний вступати у взаємодію з олією, що врешті-решт призводе до втрати аромату та корисних властивостей.
Краще обирати олію в скляних непрозорих пляшках, які надійно захищають від зовнішніх факторів.
Джерело: Daily Record
Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-09 17:59:31